martes, 23 de octubre de 2007


FONAMENTS DE LES ARTS MARCIALS (I)


REI (SALUTACIÓ)

La salutació és tradicional a les nostres arts marcials. És senyal de respecte cap al company o adversari, cap al mestre i, fins i tot, al dojo on practiquem.

Hi ha dues formes de salutació: RITSU-REI (en peu) i ZA-REI (en terra)

RITSU-REI

Des d’una posició firmes (CHOCURITSU) amb els talons junts fent una “V”, braços als costats i mirada al front, cal fer una inclinació del tronc endavant per formar un angle de 30º on les mans passin pel davant de la cuixa, relliscant cap a la part superior dels genolls i, després d’una breu pausa, tornar a la posició chocuritsu.

ZA-REI

Des de la posició chocuritsu, relliscar el peu esquerra cap enrere sense aixecar els dits del terra i flexionar la cama fins a tocar el terra amb el genoll a l’alçada del peu dret. Seguir el mateix procés amb la cama dreta i finalitzar, un cop de genolls, seguts sobre els talons. Les mans es col·loquen sobre les cuixes, amb els dits junts, i lleugerament girats cap a dintre i el cos i la mirada al front. La separació dels genolls correspon a l’espai ocupat per dos punys. Aquesta posició s’anomena SEIZA.

Des d’aquesta posició, cal posar els palmells de les mans sobre el tatami a uns 10 cm davant dels genolls amb els dits junts i lleugerament girats cap a dintre, i flexionar el tronc uns 30º sense aixecar els malucs i sense tocar el tatami amb el cap. Després d’una curta pausa aixecar-se invertint el procés, es a dir, aixecar primer el genoll dret i tornar a la posició chocuritsu.

No hay comentarios: